Regn och åska

Vilket väder det varit igår och idag! När jag och en arbetskompis cyklade hem från jobbet igår så ösregnade det, vi var inte direkt klädda för det, så det blev lite blött! Fick kryssa mellan vattenpölarna sista biten för att inte blöta ner skorna allt för mycket. Och idag har det spöregnat, haglat och åskat! Jag och Glenn satt i soffan och Arwin låg och sov när vi plötsligt hör en väldig smäll, strax innan såg vi ett ljussken. Den blixten var nära kan man säga! Hjärtat slog snabbt efteråt, lite småläskigt när det är så nära!

I morse efter vi ätit frukost och lekt lite med Arwin tänkte jag baka bullar! Jag ropade till Glenn att "nu sätter jag på Ring så spelar vi", han tycker inte det är lika kul... Jag börjar iallafall greja lite i köket när jag plötsligt inser att det är Therese från föräldragruppen som är med i radion! Och hon svarar rätt på frågan, en annan hade inte en susning om svaret! Så kul! För några veckor sedan var det en arbetskompis som var med i programmet.
Det blev allt bakat också. Måste ju förbereda inför Arwins ettårskalas som går av stapeln nästa fredag! Idag testade jag ett recept på vetebröd i långpanna, med supergod fyllning. Och så blev det "Nästan nyttiga kakor".

Vi var en sväng på Trestad center också och kollade in Lekia och outleten de har där. Sedan åkte vi till Överby. Jag släppte av Glenn och Arwin så de kunde gå till Kjell & co. Själv åkte jag vidare till Blomsterhallen... men jag insåg snart att det inte skulle bli några växter eller plantor idag- det var Junkfest (= väldigt mycket folk och lite parkeringsplatser). Jag gav upp och åkte och mötte upp G och A istället. Hoppas jag kommer iväg till Nisses växter i Uddevalla imorgon!

När regnet och åskan började lätta gick vi ner till kanalen. De ska ha underhållsarbeten i slussarna (har jag för mig) i några dagar, så de ska tömma delar av kanalen på vatten. Men här hade de inte tömt vattnet än- till vår stora besvikelse. Vi får åka till Trollhättan istället och kolla! Där har de iallafall tömt vattnet enligt säkra källor! På vägen hem från kanalen hittade vi en liten groda. Arwin tyckte det var jättespännande!



Om det är någon som undrar hur det gått med Arwin och hans gång, så kan jag meddela att han verkar tycka det är roligare att krypa! Han står ibland och tar några steg, men oftast slänger han sig mot mig eller Glenn! Men det kommer väl när han är redo! Vi vet ju att han kan!

Nu är det läggdags! God natt!

Arwin har lärt sig gå!

Den här helgen har Arwin lärt sig gå! Det känns verkligen stort! Vi skrattade alla tre! Och en liten tår kom det också. Han är inte så flitig, men ställer vi honom upp så står han en liten stund och igår tog han då alltså även några små steg! Men helst kryper han fortfarande. Och gå-vagnen kör han med som bara den! Den har stått och samlat damm ett tag, men nu går han fram och tillbaka i köket och hallen. Vänder gör han själv också vår duktige lille kille!



Idag har vi varit på Skara Sommarland med familjen Hygren-Lindberg. Therese hade fått fribiljetter via jobbet, så då fick vi följa med! Jättetrevligt hade vi det! Man kommer inte så långt med två små barn, men det gjorde inte så mycket. Jag, Therese, Cornelia och Arwin åkte bland annat lastbilarna. Cornelia rattade och Arwin satt och gapskrattade! Han kommer nog sova gott i natt tror jag. På vägen till Skara sov han inget, även om han såg jättetrött ut. Börjar han växla till att sova en gång per dag tro?! Vi matade fiskarna också, herregud vad stora de var- och många! Det var lite otäckt nästan...



När vi kom hem så fick vi laga mat till veckans luncher. Iallafall måndagens och tisdagens! Det blev klyftpotatis och kycklingfilé! Rörde ihop olja, ketjap manis, sambal oelek och kinesisk soya. Lade detta tillsammans med skivad vitlök och flingsalt i en ugnsform. Den frusna kycklingen lade jag ovanpå med ytterligare flingsalt och sedan in i ugnen, ca 225 grader. Och så vände jag fileérna efter halva tiden.

Nu blir det snart 2½ Män! Bra program, hoppas vi inte sett avsnittet för många gånger redan:-)


Jag och Arwin tittar på "pippiarna" (=änderna)


Jag och Arwin hälsade på Glenn på gymmet en dag. Arwin tänkte börja hårt med 65-kiloshantlarna på en gång!




Bara 7 dagar kvar att jobba nu innan mammaledighet del 2!







Sommaren är tillbaka...!

... iallafall för en dag! Vilket härlgt väder det varit idag- och varmt! I natt har vi stensovit hela familjen. Trodde inte mina ögon när jag vaknade och klockan var halv åtta! Kvart i åtta bestämde jag mig för att gå upp och då låg Arwin och småpratade i sin säng. Glenn vaknade en kvart senare och var lika överraskad han! Mer sånt här tack! Gärna när jag ska vara hemma med Arwin i höst! :-)

Arwin pekar på allt och vi talar om vad det är. Han har lärt sig var lampan, tavlan och dammsugaren är, duktig kille vi har! Just nu ligger han och sover på verandan, det var för varmt på altanen idag tyckte jag. Igår hade vi besök av Joanna, Andreas och lilla Isabelle. Arwin hade tydligen blvit helt tills sig när han såg Isabelle, så jag behöver nog inte oroa mig att han inte kommer trivas på dagis! Han älskar andra barn!

Idag har jag gjort en av världens goaste och enklaste cheesecakes! Den ska vi äta ikväll!

Före och efter hallonkrämen

Här är receptet:

15-18 Digestivekex
100 g smör eller margarin
3 dl vispgrädde
200 g Philadelphiaost
1 burk cremé fraiche
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Färdig hallonkräm

Mosa kex och blanda med smör i en matberedare, tryck ut i en form med löstagbar kant. Vispa grädden hårt. Rör samman ost, cremé fraiche och socker, blanda i grädden. Bred ut smeten över digestivekexen. Häll över ett lager med hallonkräm. Låt stå i kylskåp i minst 6 timmar. Går även bra att frysa!

I veckan gjorde jag även en svamppaj av kantarellerna vi fick av min snälla mamma! Det kommer från ICA Kuriren. Riktigt god! Här är länken till receptet: http://www.icakuriren.se/Mat-Dryck/Recept/?q=kantareller&path=/108/&Page=3&RecipeId=9593


Så här såg den ut när jag gjorde den

Häromdagen beställde jag ljusblå sugarpaste och lite annat smått och gott från Kakburken till Arwins kalas! De skulle på semester den 18:e augusti, så jag hoppas verkligen att de dyker upp! Har även beställt boken "Mat för barn och deras föräldrar" från Bokus! Jättebra bok som jag lånade från en arbetskompis för några år sedan, nu vill jag ha en egen!

Har kokat mandelpotatis och morötter till Arwin som han ska få när han vaknar tillsammans med gräddsås och frikadeller. Hoppas han tycker det är lika gott som vanligt!


Nya rabatten och rabatten runt altanen, med en massa härlig lavendel!


Arwin och Glenn leker tittut!


Vår lille älskling!




Trevlig helg önskar vi er alla!

Söndag igen

Vad veckorna går fort! Nu var det då söndag igen. Glenn har varit på svensexa nere i Varberg i helgen, så jag och Arwin har varit ensamma hemma. Förutom att man saknar Glenn så har det gått bra! Igår var mamma och pappa här och hälsade på tillsammans med hundarna. När pappa sov middag gick jag, mamma, Arwin och hundarna på en långpromenad. När vi kom tillbaka åt vi färska jordgubbar med grädde och muffins. Arwin fick banan och leverpastejsmörgås. En av hundarna hade lagt sig under Arwins stol ifall det skulle ramla ner nåt gott:-) När de hade åkt cyklade jag och Arwin ett varv runt slussen.


Arwins coola cykelhjälm som Glenn köpt.

I torsdags var Glenns föräldrar här och hämtade båten. När jag kom hem från min joggingtur efter jobbet så höll de, tillsammans med Glenn, på att sätta ihop en Bobby-car. Arwin såg överlycklig ut! Och han lärde sig snabbt att putta sig bakåt och lite framåt. Men det var mest den kvällen, nu har väl jag skämt bort honom genom att köra honom:-)


Arwin på sin Bobby-car

Nä, nu ska väl jag också försöka sova lite innan A vaknar! I eftermiddag/kväll när Glenn kommer hem får det nog bli att klippa gräset- om det inte regnar! Och kanske lite spinning eller springning. Eller så blir det en vilodag idag...

"Det som kommer från hjärtat, går till hjärtat"

/Maria

RSS 2.0