Julen redan över

God fortsättning på er alla! Julen passerade snabbt, lite för snabbt tycker jag. Julafton firade vi här hemma med våra föräldrar och min bror med sambo. Arwin var inte ett dugg rädd för tomten, känner han tomten sedan innan tro? Han har då varit väldigt snäll i år med tanke på alla paket han fick! På juldagen hälsade vi på hos farmor och farfar och sedan åkte vi till mormor och träffade lite andra släktingar! På annandagen träffade jag några kompisar från gymnasiet. Svisch och så var man tillbaka på jobbet igen i måndags! Men jag ska inte klaga, har varit ledig både igår och idag. Imorgon ska jag jobba igen. Men börjar först klockan 9! :-)



Idag har vi firat min farmor som fyller 85! Mamma bakade bullar och jag ordnade tårtan. Och så hade farmor beställt en smörgåstårta. Var väldigt mätt när jag åkte därifrån! Glenn har ont i halsen och stannade hemma. Men han fick en bit smörgåstårta han med.


Tårtan

Rosor till födelsedagsbarnet

Smörgåstårtan


Har anmält Arwin till Vi Föräldrars omslagstävling, gå in och rösta på den här länken: http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=38088&_ad_is_verified=y



Snart nyår! Gott nytt år!

Julgranen pyntad

Sista helgen före julafton! Och idag frångick jag min tradition att pynta julgranen den 23 december. Kommer nog att ha fullt upp ändå dagen innan julafton och så får man njuta av den lite längre! Granen köpte jag innätad, så jag fick gå på känslan när jag skulle välja gran och hoppas att den inte var alltför risig. Nu när jag öppnat nätet så kan jag bara konstatera att det var en jättefin och tät gran jag valt! När jag skulle sätta i ljusslingan var Arwin överlycklig och tyckte det var jättespännande. När vi sedan skulle klä granen, så var det jag som satte i kulorna och Arwin som plockade bort dem. Det fortsatte han med även senare under kvällen... tålamod... kan behövas! Hoppas han snart tröttnar.





I veckan har vi också testat HIPP´s barngröt via Smartson testpilot. Tyckte gröten var i klass med Semper vad gäller smak. Vi valde Hipp fullkorn multikorn 12 månader. Kanske ska säga att jag tycker mycket bättre om Sempers grötsmak än Nestlés! Alltså smakade den gott! Nackdelarna är dels att den är dyr, ca 27 kronor för 8 portioner. Och dels att förpackningen är alldeles för liten. Arwin äter oftast 1½ portion gröt, 1-2 gånger per dag. Så den räcker inte länge. En annan fördel, förutom smaken, är att den är ekologisk.



Igår var jag och Arwin hemma hos mamma och pappa och tittade på valpen Rocky Racoon som de passar några veckor. Han väntar på att bli såld, så är det någon som är intresserad av en engelsk springer spanielvalp är det bara att säga till! Han var sååå himla söt, men ack så vassa tänder! Hundar är så kloka, de verkar verkligen förstå att Arwin är ett barn och att man ska vara försiktigare med honom.


Arwin och mormor ska ge vovvarna lite godis


Rocky


En glad Arwin


Tredje advent närmar sig

Hmmm, nu var det återigen länge sedan vi skrev nåt. Då ska man försöka komma ihåg lite av det som hänt sedan sist!

Vi har varit och gratulerat både Arwins farmor och morfar som fyller år med bara lite mer än en veckas mellanrum. Och så har det snöat, snöat och snöat. Till och med jag som älskar snö tycker att det räcker nu! Iofs, om någon annan skottar snön så kan det få komma lite mer! ;-) Bara det ligger kvar till jul och nyår. Det blir lite mer julkänsla då tycker jag!


Detta var för ett tag sedan... nu är det ännu mer snö på altanen!

En dag var jag och Arwin till pulkabacken, tror nog jag tyckte det var roligare än Arwin att åka!:-) Tänk om man haft en så bra pulkabacke- och snö- när man själv var liten! Det hade varit rena himmelriket! Har bakat lussekatter också och idag ska jag passa på att göra lite julgodis när jag är ensam hemma. Arwin är på dagis- sista dagen på inskolningen och Glenn jobbar.
Arwin har alltså haft inskolning den här veckan. Så idag lämnade jag honom efter att jag satt med när de åt frukost. Och om allt går som det ska, hämtar jag honom efter sovstunden. Han grät inget när jag lämnade honom, så jag hoppas verkligen att det går bra idag! Det gör ont som det gör ändå i mammahjärtat att lämna honom! På måndag är det då dags igen att börja jobba igen, hoppas jag kommer ihåg hur man gör! :-)

Glenn stackarn har fått hål i en visdomstand och eftersom han besväras så ska den ut i eftermiddag! Får hoppas, för hans skull, att han ändå kan följa med på julfesten på hans jobb ikväll!

För en vecka sedan var vi och hälsade på på morfars gamla jobb, Räddningstjänsten. Arwin verkade tycka det var spännande, fast han var jättetrött! När vi åkte dit hade de fått en utryckning, så det var inte alla bilar inne på stationen. Men Arwin fick provsitta en tankbil och fick gå omkring i korgen på stegbilen. När sen förstabilen kom in igen pekade Arwin på den. Tror han kände igen den från att vi sett den tidigare! Han vet tom hur brandbilen låter! *Stolt mamma*.




Idag har jag då tänkt att göra lite julgodis, detta är vad jag tänkt göra;

- Ischoklad (med SMÖR)
- Bountybollar
- Snickersrutor

För recept på de sista två, kolla in den här sidan: En sida med mat. En annan bra receptsida är denna!

Ja, just det! Höll på att glömma att jag buzzade (Buzzador) Parmesanost för ett par veckor sedan! Gjorde en kanongod kycklingrätt;


Bild tagen dagen efter på resterna

4 pers
600 gram kycklingfilé
5 dl grädde
1 höns/kycklingbuljongtärning
balsamvinäger, salt & peppar
1-2 vitlöksklyftor
100 g Zetas Parmesanost, 22 månader

Dela ev filéerna in mindre bitar. Stek dem och krydda med salt och peppar. Blanda grädden, vitlöken och ev lite balsamvinäger efter smak. Lägg de stekta fileérna i en ugnsfast form och strö över buljongen, häll därefter över gräddblandningen. Till sist strö över riven Parmesanost. Sätt in i ugnen, 225 grader, tills osten fått färg. Servera med en god sallad och ris eller klyftpotatis!

Och nu har jag kommit med och ska få testa HIPPs barngröt! Värdekupongen har ramlat ned i brevlådan, så nästa gång vi handlar får jag köpa ett paket! Ska bli spännande att se vad lilleman tycker om den! Mannagrynsgröten på förskolan idag tyckte han inte om!

På söndag är det tredje advent och idag är det två veckor till julafton och granen är inhandlad! Så mysigt! :-)

Städhjälp!


Arwin med sin nya Cars-ryggsäck!

RSS 2.0