Recept på bullar med philadelphiasmet

Hej på er!

Här kommer receptet på bullar med philadelphiasmet som vi bjöd på på Arwins ettårskalas:

Bulldeg:

150 g smör
1 dl socker
1 tsk salt
5 dl mjölk
1 pkt jäst
ca 12 dl mjöl
(2 påsar saffran)
(kardemumma)

Fyllning:

150 g smör
200 g Philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

1 ägg till pensling
Pärlsocker

Gör en vanlig bulldeg (jäs ca 30 minuter i degbunken). Bred ut i långpanna med bakplåtspapper under. Det är lite kletigt, men det gör inget. Gör 5-6 diken på längden, fyll med fyllningen. Låt jäsa ca 30 minuter, pensla sedan med ägg och strö över pärlsocker. Grädda ca 8-12 minuter i 225-250 grader C.

Dessa är jättegoda, fick receptet av en arbetskompis!

Här kommer ett annat recept jag fått från en annan arbetskompis. Det är brödet vi bjöd på Arwins kalas!

Långpannebröd, 2 långpannor

2 pkt jäst (för söta degar)
1 liter mjölk eller vatten, eller blandat
1 msk salt
2 msk fett
3 msk honung eller brödsirap
1 riven morot (kan uteslutas)
1 portion havregrynsgröt
2 dl surdeg (kan uteslutas el ersättas med Kesella)
4 dl grahamsmjöl
2,5-3 liter vetemjöl
ev lite krossade linfrön

Dag 1:
Värm degspadet till ca 37 grader, lös upp jästen. Blanda i övriga ingredienser. Sist vetemjölet tills degen släpper från bunken. Arbeta med maskin 4 minuter, dubbelt så lång tid för hand. Jäs till dubbel storlel, ca 40 minuter. Stjälp upp degen i långpannaoch strö över lite grahamsmjöl, platta ut och skär upp i rutor. Ställ in i kylen övertäckt under natten.

Dag 2:
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ plåten på bänken ca 5 minuter. Grädda i 20 minuter. Stjälp upp på galler, skvätt över lite vatten och lägg över en handduk.

När jag gjorde detta brödet så gjorde jag allt på en dag, då vi inte får plats med två långpannor i vår kyl :-)
Jäs då en extra gång efter utbakningen och sedan in i ugnen!

Lycka till!

Nu går Arwin jätteduktigt! Ville bara skriva det:-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0